PRESSEMEDDELELSE før skyttelaug 2022

275 års jubilæumsdag

Bestyrelsen i Assens Borgerlige Skyttelaug af 1747, har på sin generalforsamling den 2. Maj 2022, besluttet at indkalde de Højtærede Medborgere og Skyttebrødre til den årlige fugleskydning, der finder sted:

Lørdag den 4. juni 2022 på Assens Næs ved Restaurant Maagen.

Udmarchen til fugleskydningen foregår som sædvanlig fra Assens Torv efter at de mest morgenduelige skyttebrødre har afhentet den Højtærede Medborger og Skyttebroder, Fuglekongen Richard Grøntvedt i sin residens i Fælleshuset på Kildehøjen 9 , ved Skælvænget, hvor Skyttebrødrene er indbudt til morgenkaffe m.m. kl. 06.00.

Udmarchen fra Torvet finder sted  kl. 07.20
På Torvet vil det være muligt for den fremmødte Assens Borger, at få en kop kaffe og et stykke kage, i anledningen af vores 275 års Jubilæum.
Dette foregår foran Café Banken mellem kl. 07:00 til 08:00
Der vil også blive uddelt flag og blomster til alle dem der vil sende os godt på vej, når vi skal ud og bekæmpe den forbistrede fugl på Næs

De morgenfriske Skyttebrødre begiver sig herefter ud på den skønne rute i den indre by til Assens Næs med Assens Harmoniorkester i front.

Lige efter Assens Harmoniorkester følger de nyindmeldte og geværbærende Højtærede Medborgere og Skyttebrødre også kaldet “rekrutter”, Umiddelbart efter følger det Høje Kongehus bestående af deHøjtærede Medborgere og Skyttebrødre, Fuglekongen Richard Grøntvedt, Kronprinsen Claus Østerby og Arveprinsen Jens Poulsen.
Efter Det høje kongehus, kommer Formanden, efterfulgt af vores 3 gæster fra Kjerteminde Fugleskydnings-Selskab og Svendborg Borgerlige Skyttelaug.

mens de øvrige Højtærede Medborgere og Skyttebrødre som sædvanlig danner den “festlige bagtrop”.

Fugleskydningen, hvori bl.a. indgår afsyngning af kongesang, oplæsning af telegram til Hendes Majestæt Dronnning Margrethe d. II, Mindeceremoni for de faldne, frokost med Laks og Slid, taler og uddeling af hæderstegn til jubilarer, som forventes afsluttet kl. ca. 16.00.

Præmieoverrækkelsen vil i år finde sted til vores jubilæumsaftensfest i Skovpavillonen


Der vil ligeledes være mulighed for at se nogle af de gamle kongehus bandolerer, som vi udstiller i glassalen, samt lidt af Assens Borgerlige Skyttelaugs historie.

Vel mødt!

Bestyrelsen
Assens Borgerlige Skyttelaug af 1747